Blogi

Koirankakoista

Ensi viikoksi uumoiltiin jo etelä-Suomeen ensilunta. Olipa tulevaisuus ensi viikolla musta tai valkoinen, ennakoi ensilumi noin puolen vuoden päästä ryöpsähtävää koirankakkakeskustelua.

Lähtökohta on se, että koirankakat tulisi aina kerätä hoidetulta alueelta. Lakikin ja/tai järjestyssäännötkin tämän vaativat. Itsekin noukin liki poikkeuksetta oman koirani jätökset. Nuo ainoat poikkeukset ovat ne, jos koira kakkii jonnekin ojanpohjalle tai muualle, missä kukaan ei kävele tai sitten siinä hankalassa tilanteessa, kun piskimme jätökset uppoaa jonnekin keskelle lumihankea tai katoavat pimeyteen katuvalojen katveessa.

Vastaan tulee silloin tällöin sellaisia torttuja sellaisissa paikoissa, että niiden paikalleen jättäminen on selvää piittaamattomuutta. Keskellä jalkakäytävää tai piha-aluetta noita joskus, onneksi harvoin, havaitsee. Kerääminen ei vaadi kuin vähän viitseliäisyyttä ja sen taskunpohjalta löytyvän jonkin pienen pussin, minne tuon luonnontuotteen voi poimia. Kyllä, se voi toki silloin tällöin unohtua, mutta koiranomistajan voisi olettaa muistavan tuon ainakin suuressa osassa ulkoilutuslenkkejä.

Kuitenkin yksi asia on sellainen, mikä tekee tästä myös kunnallisvaaliasian, ei pelkästään yhdeksi kuntalaisen valituskirjoitukseksi. On vaikea vaatia kakkojen keräilyä koiranomistajilta, mikäli ei ole mitään paikkoja, minne nuo pussit voisi tiputtaa. Useamman koiranulkoilutusreittini varrella on vain harvakseltaan, jos ollenkaan roskiksia, joihin noita voisi jättää. Ei olisi kovinkaan iso investointi kunnalta lisäillä roskiksia jonkin verran myös ydinkeskustan ulkopuolelle. Yksittäiset kuntalaiset ja kotitaloudet voivat tilata myös koirankakkaroskis-tarroja, joilla voi kertoa kanssaihmisille, että roskikseen saa laittaa koirankakkapussin ohikulkiessa.

Seuraavassa jaksossa: Tupakoitsijat ja onko kymmenen metriä liian pitkä matka roskikselle.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>